نگهداری از فضای سبز پشت بام: چگونه روف گاردن را سبز نگه داریم؟

نگهداری از فضای سبز پشت بام: چگونه روف گاردن را سبز نگه داریم؟

نگهداری از روف گاردن

نگهداری از روف گاردن

فضای سبز پشت بام تنها در نام سبز نیست و سبزی خاصی به سقف خانه ها، ادارات و یا هر ساختمان دیگری می دهد. این روزها، این فضای سبز بیشتر به دلایل محیط زیستی طرفدار پیدا کرده و نگهداری از روف گاردن به یکی از دغدغه ها تبدیل شده است. این فضا، یک لایه محافظ تشکیل می دهد که هزینه انرژی مورد نیاز برای گرمایش و یا خنک سازی ساختمان را کاهش خواهد داد. این فضای سبز پشت بام همچنین به عنوان یک فیلتر هوا عمل کرده و آلودگی و انتشار گازهای گلخانه ای را حذف می کند. در میان همه این دلایل، زیبایی طبیعی که فضای سبز به ساختمان و فضای شهری اضافه می کند، از دلایل اصلی، برای بهره بری از فضای سبز پشت بام است.

نگهداری از روف گاردن

نگهداری از روف گاردن

دو نوع اصلی فضای سبز پشت بام وجود دارد: فضای سبز پشت بام وسیع که معمولاً یک پوشش حدود 2 اینچی از گیاهان سطحی و مقاوم مانند سدوم هستند. نگهداری از روف گاردن در این نوع، آسان‌تر است.

نوع دوم فضای سبز پشت بام فشرده است که دارای پوشش گیاهی متنوع بوده که حتی ممکن است درختان را پوشش دهد. مشخص است که نگهداری از روف گاردن فشرده سخت‌تر و پیچیده‌تر است. یکی از دلایل این پیچیدگی نحوه رساندن تجهیزات باغبانی فضای سبز به محیط، برای نگهداری روف گاردن است که نباید مانع کار و زندگی افراد ساختمان شود.

نگهداری روف گاردن یا همان فضای سبز پشت بام در حین ظاهر ساده ای که دارد به دلایل مختلف می تواند چالش برانگیزتر از نگهداری فضای سبز روی زمین باشد. برای روبه‌رو نشدن با این چالش ها می توانید نگهداری از روف گاردن ساختمان خود را به متخصصین ما در شرکت گل پونه مهر نقش جهان بسپارید.

روش های نگهداری از روف گاردن چیست؟


تغذیه و آبیاری

فضای سبز پشت بام در واقع یک باغ با گیاهان گلدانی بسیار بزرگ است. گیاهان در یک لایه نسبتا کم عمق خاک کاشته می شوند تا وزن وارد بر سقف کم شود. به دلیل محدودیت مواد مغذی موجود در این خاک، ممکن است لازم باشد برای نگهداری از روف گاردن کوددهی انجام دهید. اگر کاشت گیاهان و آماده سازی روف گاردن وسیع تمام شد، به سیستم آبیاری خارج از آنچه که طبیعت به عهده می گیرد نیازی نیست. ولی برای روف گاردن فشرده، معمولاً یک نوع سیستم آبیاری اضافی نیاز است (به ویژه در سقف های شیب دار که آب حاصل از باران روی آن نمی ماند و جاری می شود).

سریع‌ترین راه برای آبرسانی به گیاهان، سیستم آبیاری قطره ای است که مزیت خنک تر کردن محیط را در کنار دیگر مزایای خود دارد. در شرایط بسیار گرم و خشک، آبیاری دستی یا با اسپری می تواند کم آبی گیاهان را برطرف کند.

تغذیه و آبیاری روف گاردن

تغذیه و آبیاری روف گاردن

وجین و پیرایش گیاهان

نگهداری روف گاردن از جهت علف های هرز ساده تر از نگهداری فضای سبز زمینی است، زیرا سقف کمتر مستعد رویش علف های هرز است. اما در مراحل اولیه نیاز است که وجود علف های هرز بررسی و حذف شوند تا سرعت انتشار آن‌ها کم شود. گیاهان در لایه نازک خاک ترجیح می دهند افقی رشد کنند تا عمودی. در نتیجه لازم نیست که آن‌ها را به دفعات هرس کنید؛ ولی برای نگهداری از روف گاردن و سالم و زیبا ماندن آن، هر از گاهی این وجین و پیرایش گیاهان باید رخ دهد.

غشای سقف

برای هر روف گاردن، به یک غشاء ضد آب برای محافظت از مواد سقف و ساختمان زیر آن، نیاز خواهید داشت. قبل از این که کار کاشت گیاهان را شروع کنید، غشاء را با آب غوطه ور کرده تا عملکرد آن را بسنجید. تعدادی مواد غشایی در بازار وجود دارد که بهتر است از یک متخصص درباره نوع مقاوم آن پرس و جو کنید. بررسی غشاء و شرایط آن را در برنامه نگهداری از روف گاردن ساختمان خود قرار دهید تا از نشتی های ناگهانی جلوگیری کنید.

مبارزه با آفات

غذا، آب فراوان و پناهگاه درون روف گاردن تنها برای انسان جذاب نیست؛ بلکه حیوانات، آفت و حشرات را نیز به خود جذب می کند. به صورت منظم باغ را از نظر علائم آلودگی مانند گیاهان جویده شده، لانه حشرات یا حیوانات، و فضولات بررسی کنید. گیاهان پوسیده ای که می تواند مورچه ها را به سمت خود بکشاند و آب راکدی که محل بالقوه پشه هاست را حذف کنید. سرعت آبیاری قطره ای را کاهش دهید، زیرا رطوبت، حلزون ها را به سمت خود جذب می کند. کبوتر ها را با وسایل بازدارنده، از ساختمان و روف گاردن دور کنید. گاهی نیاز است با یک متخصص دفع آفات برای نگهداری از روف گاردن ساختمان خود تماس بگیرید تا از آفات یا حمله حیواناتی مانند موش یا سنجاب رهایی پیدا کنید. می توانید از آنها بخواهید که از تله هایی استفاده کنند که باعث کشتن حیوانات نشود.

مقاومت روف گاردن

مقاومت روف گاردن

مقاوم در برابر آتش

اگر اجازه دهید که روف گرادن بیش از اندازه خشک شود، به احتمال زیاد به خطر آتش سوزی تبدیل می شود. با رعایت موارد زیر می توان با نگهداری از روف گاردن از خطر آتش سوزی دور بمانید.

  • نصب سیستم آبیاری قطره ای که به زنگ هشدار آتش متصل است.
  • کاشت گیاهان مقاوم به آتش که حتی در هوای گرم هم خشک نمی شوند.
  • استفاده از محیط رشدی که حاوی درصد بالایی از مواد معدنی است و نیز کف پوش های طراحی فضای سبز مقاوم به آتش.
  • استفاده از ماسه یا سنگریزه در فاصله های 130 اینچی تا از آتش سوزی در روف گرادن های بزرگ و عمومی جلوگیری شود.