تاثیر فضای سبز در کاهش آلودگی هوا و درختان مناسب آن

تاثیر فضای سبز در کاهش آلودگی هوا و درختان مناسب آن

تاثیر فضای سبز در کاهش آلودگی هوا

تاثیر فضای سبز در کاهش آلودگی هوا

آلودگی هوا از دیرباز مورد توجه محققان سراسر جهان بوده است. آنها هنوز نگران این هستند که چگونه می توان با این بلایی که آینده بشریت را تهدید می کند، مقابله کرد. با این حال نمی توان منکر تاثیر فضای سبز در کاهش آلودگی هوا شد. برای همین بهتر است به طراحی فضای سبز داخلی و خارجی بپردازید.

شما حتی می توانید موثرتر باشید و با کاشت درختان در حیاط و فضای سبز ساختمان خود تاثیری ماندگار بر محیط اطراف‌تان بگذارید.

آیا فضای سبز در کاهش آلودگی هوا موثر است؟


بله، نمی شود منکر تاثیر فضای سبز در کاهش آلودگی هوا شد. هرچند آلودگی هوا فقط مختص محیط باز نیست. مردم 80 درصد زندگی خود را در خانه و محیط بسته می گذرانند. شما در خانه می خوابید، در باشگاه ورزش می کنید، در سوپرمارکت ها خرید کرده، در دفتر کار و در رستوران ها با دوستان ملاقات می کنید. بیشتر این فضاها محصور هستند، پس روی سلامت شما موثر خواهند بود.

مطالعات نشان داده است که میلیون ها نفر به دلیل آلودگی هوای محیط بسته جان خود را از دست می دهند.

تاثیر فضای سبز در کاهش آلودگی هوا

تاثیر فضای سبز در کاهش آلودگی هوا

آلودگی هوا در فضای داخلی مخلوطی از آلاینده های هوا مانند دی اکسید کربن، گرد و غبار و همچنین ذرات آلاینده هایی مانند رنگ ها، قارچ ها و سایر عوامل حساسیت زاست. برای همین فوکوس تنها روی فضای سبز بیرون ساختمان کافی نخواهد بود و باید خود را از آلودگی هوای داخل ساختمان نیز، مصون دارید.

گیاهان آپارتمانی و گیاهان درون محیط باز، یا هر گیاه زنده دیگری، بر کاهش آلودگی هوا مؤثر بوده و کیفیت هوا را بهبود می بخشد.

همانطور که در مقاله فضای سبز در محیط کار و ادارات و مقاله تاثیر فضای سبز در زندگی شهری گفتیم، گیاهان باعث بهبود حس و حال افراد، کاهش سطح استرس و بالا بردن بهره وری می شوند.

یکی از اصلی ترین فواید طراحی فضای سبز بهبود کیفیت هوا و دیدن تاثیر فضای سبز بر کاهش آلودگی هوا است. شرکت گل پونه مهر نقش جهان با سال‌ها تجربه در زمینه طراحی فضای سبز و نگهداری آن به شما کمک کرده تا علاوه بر زیباسازی محیط، بر محیط زیست نیز تاثیرگذار باشید.

حال این گیاهان چگونه کیفیت هوا را بهبود می بخشند؟ در ادامه به چگونگی تاثیر فضای سبز در کاهش آلودگی هوا پرداخته‌ایم:

فوتوسنتر

گیاهان برای تهیه غذای خود به دی اکسید کربن نیاز دارند و محصولی که در اثر آن تولید می کنند، اکسیژن است. این یکی از راه های تاثیر فضای سبز در کاهش آلودگی هوا است.

تعرق

آیا می دانید گیاهان تنفس می کنند؟ در این فرآیند، آن‌ها بخار آب را در هوا آزاد کرده، رطوبت را افزایش داده و محیط را برای افراد بسیار قابل تحمل تر می کنند. تعریق نیز روشی برای تاثیر فضای سبز در کاهش آلودگی هوا است.

جذب آلاینده ها

گیاهان همچنین آلاینده های سطح برگ و ریشه خود را جذب می کنند. بسیاری از مطالعات به بررسی گیاهانی پرداخته که بیشتر برای ارائه چنین مزایای شناخته شده اند.

در ادامه به تاثیر فضای سبز در کاهش آلودگی هوا و انواع درختان مناسب برای محیط باز می پردازیم.

تاثیر فضای سبز در کاهش آلودگی هوا

تاثیر فضای سبز در کاهش آلودگی هوا

درخت مناسب برای مشاهده تاثیر فضای سبز در کاهش آلودگی هوا


آیا می دانستید که جنگل ها هر سال یک سوم از انتشار آلاینده های جهانی را جذب می کنند؟ این آلاینده‌ها شامل آلاینده هایی مانند گازها، بوها و ذراتی است که روی برگ درختان ته نشین می شوند.

آلاینده‌ها از طریق روزنه های روی برگ جذب می شوند. علاوه بر این، درختان همچنین مسئول جذب گرما هستند و به میزان قابل توجهی در سطح تولید اکسیژن در محیط نقش دارند. با توجه به سرعت جنگل زدایی سریع، کاشت درختان در فضای سبز باعث کاهش آلودگی هوا خواهد شد. در زیر تعدادی از انواع مناسب درختان برای دیدن تاثیر فضای سبز در کاهش آلودگی آورده شده است.

افرا

این درخت در کمتر از 20 سال 3800 کیلوگرم دی اکسید کربن جذب می کند. افرا تا ارتفاع 50 فوتی و در محلی که تا حدودی سایه دار یا محلی که کاملا آفتابی است، رشد می کند. محل این درخت باید رطوبت کافی داشته باشد.
در مورد شرایط خاک می تواند در خاک های شنی، لومی،یا رسی با PH 3.7 تا 7 رشد کند.

توس

برخی قبایل مانند سلت ها این درخت را مقدس می دانند. این درخت می تواند تا 3100 کیلوگرم دی اکسید کربن را در 20 سال جذب می کند که برای از بین بردن آلاینده های هوا بسیار مناسب است. شما می‌توانید تاثیر فضای سبز در کاهش آلودگی هوا را با این درخت، در محیط ببینید.
ارتفاع درخت توس به 40 فوت رسیده و تا محیط حدود 30 فوتی هم گسترش پیدا می کند؛ به همین دلیل، برای ایجاد سایه نیز مناسب است.
در خاک هایی که مرطوب و به خوبی زهکشی شده باشند و در آفتاب یا محیط هایی که کمی سایه دار هستند، به خوبی رشد می کنند. توس معمولا در بیشتر خاک ها رشد کرده و می تواند برخی خاک های خشک را تحمل کند. با این حال، در خاک های مرطوب بهتر عمل می کند.
این درخت با توجه به نیاز به نگهداری کم، در کنار هرس هایی که گاه و بیگاه انجام می شود، برای افرادی که ترجیح می دهند بنشینند و شاهد رشد گیاهان خود در شرایط طبیعی باشند، ایده آل است.

بلوط

درخت بلوط شبیه به توس است و به طور متوسط 3100 کیلوگرم دی اکسید کربن را در 20 سال جذب می کند.
درختان بلوط تا ارتفاع شصت فوت بلند شده و می توانند حتی از قدی که قبلا رشد کرده اند نیز بلندتر شوند. بنابراین، اگر دنبال سایه هستید، این درخت انتخاب خوبی برای شماست.

محل کاشت درختان در طراحی فضای سبز برای کاهش آلودگی هوا

محل کاشت درختان در طراحی فضای سبز برای کاهش آلودگی هوا

برای دیدن تاثیر فضای سبز در کاهش آلودگی هوا درختان را کجا بکاریم؟


محققان ناسا پیشنهاد کرده اند که با داشتن یک گیاه در هر 100 فوت مربع می توانید هوا را به طور موثر تمیز کنید. این کار مانع شلوغی فضای سبز ساختمانی می شود.
برای فضای سبز محیط شهری، می توانید گیاهان را تا آنجا که دوست دارید، در کنار هم کاشته و محیط را شلوغ کنید، البته به شرط اینکه بتوانید تغذیه مناسب به آن‌ها برسانید.