افراد زیادی به فضای سبز شهری و خانگی علاقه مند هستند. فضای سبز، محلی است که می توانید محصولات خود از جمله گیاهان دارویی در فضای سبز را بکارید و در همین حین در مورد باغبانی و کشاورزی هم آموزش ببینید. طراحی فضای سبز را می توان برای فضاهای کوچک مانند فضای سبز بالکن یا فضای سبز حیاط نیز به کار برد. با این حال بسیاری از افراد فضای کافی برای پرورش محصولات خود ندارند، برای همین توصیه میکنیم به طراحی و اجرای فضای سبز عمودی بیشتر توجه داشته باشید.
در این مقاله ما قصد داریم در مود همه ویژگی ها و عملکردهای طراحی و اجرای فضای سبز عمودی صحبت کنیم.
طراحی و اجرای فضای سبز عمودی
فهرست مطالب
همانطور که از نام آن پیداست، فضای سبز عمودی درباره رشد گیاهان در فضای سبز عمودی است. در واقع به جای اشغال یک فضای افقی، از فضای عمودی برای کاشتن استفاده می کنیم تا فضای سبز را بهینه گسترش دهیم. این نوع طراحی فضای سبز برای مدت طولانی باقی خواهد ماند و جایگزینی سالم و هماهنگ با محیط است. روز به روز افراد بیشتری به تغذیه سالم اهمیت می دهند. در کشاورزی صنعتی، کودها، علف کش ها و سموم دفع آفات همه محیط زیست را درگیر می کنند.
با استفاده از فضای سبز عمودی می توان محصولات کشاورزی را درون خانه بدون این که فضای زیادی را اشغال کند، سالم پرورش داد. از فضای سبز عمودی می توان برای آماده سازی یک رژیم غذایی سالم، بازیافت و استفاده از انرژی های تجدیدپذیر، استفاده کرد. امروزه افراد بیشتری به این شیوه زندگی که فضای سبزی ارگانیک درون خانه داشته باشند، پیوستهاند. گاهی می توان از اشیا بازیافت شده برای طراحی و اجرای فضای سبز عمودی استفاده کرد.
طراحی و اجرای فضای سبز عمودی
یکی از راه های ایجاد فضای سبز عمودی استفاده از جعبه ها، پالتها و باکس های مقوایی، است. گیاهان مانند یک پتوی سبز بزرگ دیوار را می پوشانند. گیاهان باید از نوعی انتخاب شوند که در سایه راحتتر رشد کنند. باید به خاطر داشته باشید که حتما گیاهان برای محصولات غذایی کاشته شوند، گیاهان زینتی هم می توانند ظاهری زیبایی به فضای سبز عمودی بدهند.
طراحی و اجرای فضای سبز عمودی در فضاهای عمومی یا درون حیاط خانه یا حتی آپارتمان می تواند علاوه بر تاثیری که بر محیط زیست می گذارد، در بهبود زیبایی محل هم موثر باشد. شرکت گل پونه مهر نقش جهان میتواند در این زمینه مشاوره لازم را به شما بدهد، همین حالا با ما تماس بگیرید.
گیاهانی که برای طراحی و اجرای فضای سبز عمودی انتخاب می شوند، باید بتوانند سایه را تحمل کنند. سطح سازه نیز باید درجه حرارت را تعدیل کرده تا فضای خنکی برای گیاه ایجاد کند. بهتر است نوع نصب فضای سبز عمودی با محیط هماهنگی داشته باشد و تاثیر کمی بر محیط زیست بگذارد؛ برای همین می توان از المان های بازیافتی برای ایجاد این فضا استفاده کرد. بهتر است که از گیاهانی استفاده شود که در صورت لزوم بتوان آن ها را درون زمین کاشت.
علاوه براین، در این نوع پروژه می توان خلاقیت به خرج داد. این بدین معنی است که می توان یک وسیله ساده را به یک گلدان زیبایی برای ایجاد فضای سبز عمودی تبدیل کرده و بدون این که فضای زیادی را اشغال کنید، این فضای سبز را حتی در فضای درون خانه داشته باشید.
نحوه ساخت فضای سبز عمودی
در این قسمت مراحل اصلی که برای ساخت فضای سبز عمودی باید در نظر داشته باشید، توضیح دادهایم. برای طراحی و اجرای فضای سبز عمودی فقط نیاز به یک دیوار دارید که روی آن ساختار یا گلدان هایی نصب کنید که بتوان خاک و کمپوست را درون آنها ریخته و گیاه کاشت. ظروف کاشت گیاه یا گلدان ها را می توان از مواد بازیافت ساخت. مانند کاشت در فضای سبز حیاط، در فضای سبز عمودی نیز تکنیک های کشت خاصی وجود دارد. در کل انواع مختلفی کانتینر یا گلدان را می توان برای فضای سبز عمودی استفاده کرد. تعدادی از آنها را در زیر پیشنهاد دادهایم:
در ادامه به برخی از نکات طراحی و اجرای فضای سبز عمودی اشاره کرده ایم:
گلپونه مهر نقش جهانy WhatsApp Chat